Suleyman Arpa

Suleyman Arpa kimdir?

(6 Ocak 2024) kendi kaleminden...

1962 yılı 22 Nisan da Yakakent' te, İsmail  ve Nursel Arpa'nın ilk çocukları olarak dünyaya gözümü açıp, merhaba hayat demişim. Üstelik, ARPA  ailesinin de ilk çocuğuyum.  Okul hayatım Yakakent ilk. Ok. başladı. İlkokul 1. Sınıftayken İzmir'e göç ettik. İlk. Ok. 5.sınıfın yarısında ise, memleket hasreti ağır  bastığından Yakakent'e dönüş yaptık. Velhasıl ilk ve orta ok. YAKAKENT'TE okudum. Sorasın da Bafra ENDÜSTRİ MESLEK Lisesi elektrik bölümünden 1978 senesinde mezun oldum . Başımıza gelen büyük yangın felaketinden sonra ev ve işyerlerimizi kaybettik. Böylece tahsil hayatımda son buldu.

Babama yardım etmek zorundaydım. Benle beraber 2 kardeşim daha var. Mezuniyetimin ardından Yakakent Balık Kooperatifinin  kuracağı balık unu ve yağı fabrikasının montajında işe başladım. Fabrika tamamlanınca da çalışmaya devam ettim. Ardından Sürsan balık unu fabrikası, Bafra BAFAY Ayçiçeği yağı fabrika MONTAJI derken  belli bir süre fabrikalarda mesleğim ile ilgili çalışmaya devam ettim. Bir süre benzin istasyonu işleten babamla amca oğlu yanında beraber çalıştık. 1987 yılında evlilik yaparak, bu evlilikten bir kız çocuğu sahibi oldum. Evlilik sonrası kendi işyerimi açarak sırasıyla, Cam eşya züccaciye ve Un besi yemi satan dükkan çalıştırdım. Hala hazırda da güzel memleketim YAKAKENT'TE  esnaflık yapmaktayım. Tüm buraya kadar,  memleketimde çok çeşitli derneklerin kurucu üyeliğini ve başkanlığını yürüttüm. Sırasıyla; o zamana kadar yerel olarak faaliyet gösteren YAKAKENT SPOR'u federe yaparak1986 da arkadaşlarla kurup kurucu yönetimde yer aldım. 1990 /1995yılları arasında YAKAKENT'TE   THK. Şubesini faaliyete geçirip başkanlığını yürüttüm.

Edebiyatı yazmayı, yazarak anlatmayı çok seviyorum. Fırsat buldukça okumayı ve arkadaşlarımla okuduklarımı paylaşmayı severim. Okuma sevdam, daha ilkokul yıllarında hediye olarak alınan "PAL SOKAĞI ÇOCUKLARI" adlı kitapla başladı. Nacizane amatörce şiirler ve öyküler yazarak sosyal medyadan arkadaşlarla paylaşıyor ve büyük bir keyf alıyorum. Geleceğe aktarımda faydalı olabilecek aktarımlar yapıyorum. Geçmişi ve anıları erdem taze tutabilmek ve o günleri yeniden yaşayabilmek adına eski evlerin yanından geçerken mutlaka sürtünüp temas etmek isterim. O eski dokuları parmak uçlarımla hissedip zaman yolculuğuna çıkarım. Memleketimi her haliyle çok seven ve tanıtımı için kendimce uğraş veren, ayrıca bu mesrleyide misyon edinen bir kardeşinizim.  

SÜLEYMAN ARPA

Copyright © 2024 Yakakent'de Kim Kimdir. Powered by Engin Arat